?????????????????????????????????????????????????????????
 

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii rutieri pe raza județului Bacău, au fost depistate zeci de infracțiuni la regimul rutier: șoferi care s-au urcat băuți la volan, persoane care conduceau mașini pe drumurile publice deși nu dețineau permis de conducere, etc.

La data de 04 octombrie a.c, în jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 61 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aeroportului, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

De asemenea, la aceeaşi dată, în jurul orei 18.30, poliţiştii Postului de Poliţie Motoşeni au depistat pe raza comunei o femeie de 36 de ani, din comuna Podu Turcului, în timp ce conducea un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din data de 29 septembrie a.c..

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 03 octombrie a.c, în jurul orei 12.30, poliţiştii din Buhuşi au depistat, în flagrant, un bărbat de 33 ani, din Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 207 F din comuna Racova, aflându-se sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 61 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Moldovei, având o concentraţie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, din verificări s-a stabilit că bărbatul figura cu permisul de conducere suspendat.

Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi ulterior, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducere a unui vehicul fără a avea acest drept. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)