La data de 16 iulie a.c., in jurul orei 21.00, poliţiştii din Moineşti au oprit pentru control un autoturism care era condus pe DJ 156A Balcani de către un bărbat de 33 ani, din Bacău.

În urma testării bărbatului în cauză cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că permisul de conducere al bărbatului este suspendat.

Având în vedere că la data de 10 aprilie a.c., conducătorul auto a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie alcoolică de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, faţă de bărbatul de 33 ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cauza poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)