Ministerul Sănătății a avizat laboratul de testare Covid 19, de la Spitalul ”Ioan Lascăr”, din Comănești. Aparatul de tip Real Time – PCR este unul dintre cele mai performante din țară și poate efectua circa 500 de teste în 24 de ore, iar acuratețea testelor este extrem de ridicată.

Laboratorul a fost achiziționat de o firmă privată, iar valoarea finanțării a fost de 114.000 euro. Pentru funcționarea laboratorului au fost necesare și alte investiții în imobil și alte dotări care s-au realizat atât cu fonduri proprii cât și cu sprijinul unor agenți economici locali.
”Avizarea laboratorului de testare este o veste foarte bună pentru comăneșteni și pentru întreaga populație de pe Valea Trotușului. De la începutul epidemiei, am fost în permanență preocupați de sănătatea publică, iar acest laborator întregește toate eforturile noastre pentru ca epidemia să fie ținută sub control. Vreau pe această cale să mulțumesc celor care au finanțat acest laborator, celor au făcut posibilă ridicarea clădirii în care funcționează toată aparatura, personalului medical de la Spitalul din Comănești, tuturor celor care, de câteva luni, se află în linia întâi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus”, a declarat Viorel Miron, primarul orașului Comănești.

Unul din câștigurile funcționării laboratorului de testare este acela că, în afară de testele COVID-19, la Comănești se vor putea face și analize mult mai complexe, analize pentru care pacienții erau nevoiți până acum să se deplaseze în marile centre universitare. Laboratorul RT-PCR efectuează analize pentru depistarea hepatitei de tip B și C, infecții ale aparatului urogenital, ale tractului digestiv și ale tractului respirator, dar și printre cele mai importante, markere tumorale.(sursa: Biroul de presă al Primăriei Comănești)