La data de 1 decembrie a.c, în jurul orei 18.30, poliţiştii din Oneşti au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Caşin, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii.

Din verificările polițiștilor a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul cu permisul de conducere suspendat şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

********

La aceeaşi dată, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Compartimentului Ordine Publică Bacău au depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Nicolae- Bălcescu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal cu permisul de conducere suspendat.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

*******

Tot la 1 decembrie a.c.,în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Săceşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Iteşti.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că bărbatul în cauză nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi fără permis de conducere.

********

La data de 02 decembrie a.c.,în jurul orei 03.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Bacău au depistat un bărbat de 34 ani, din comuna Săuceşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge.

Sursa: IPJ Bacău