La data de 12 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi cu privire la faptul că a avut loc un accident de circulaţie pe strada Hatman Berescu din Bacău, iar conducătorul auto implicat a părăsit locul accidentului.

Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că, în timp ce conducătorul auto care a părăsit locul accidentului se deplasa cu un autoturism pe strada Hatman Berescu din localitate a surprins şi accidentat o minoră, de 13 ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorei care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto în cauză, respectiv un tânăr de 33 de ani, din Bacău.

Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Stimaţi conducători auto, tragem un semnal de alarmă asupra modului în care conduceţi autovehiculele în apropierea trecerilor de pietoni, îndeosebi a celor care nu sunt prevăzute cu semnalizare semaforizată.

În tumultul traficului, pietonul are şi el un punct de siguranţă: trecerea pentru pietoni! Este locul care, prin lege, îi oferă integritate corporală.

Astfel, vă reamintim că legea vă obligă să reduceţi viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, astfel încât să evitaţi crearea oricărei stări de pericol.

Acordaţi-le şi dumneavoastră, conducătorii auto, respectul cuvenit prin simpla oprire a autovehiculului şi acordarea de prioritate în momentul traversării, pietonilor. Este dreptul lor şi obligaţia dumneavoastră. (sursa: IPJ Bacău)