La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii oneşteni au reţinut un bărbat de 35 ani, din Oneşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută, prin smulgere, a sustras un telefon mobil de la un minor de 12 ani, care se deplasa pe strada Perchiului din Oneşti.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea unui bărbat de 35 ani, bănuit de comiterea faptei.

Bunul în cauză a fost recuperat, iar bărbatul de 35 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii băcăuani vă recomandă:

Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit in calea dumneavoastră.
Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane).
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu va lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Sursa: IPJ Bacău