(P)

Liberalii oneșteni își propun să câștige pentru prima dată Primăria Onești, însă nu s-au hotărât deocamdată asupra candidatului cu care vor intra în cursă la alegerile locale ce vor avea loc, cel mai probabil, la începutul lui iunie.

Omul de afaceri Constantin Lazăr, candidatul PNL de acum patru ani, când a fost învins destul de clar de social-democratul Nicolae Gnatiuc (primarul în exercițiu a câștigat la o diferență de 9 procente), nu reprezintă singura opțiune a liberalilor.

Din sursele UNU pe Trotuș, în perioada următoare, la nivelul organizației locale a PNL va fi declanșat un sondaj privind desemnarea candidatului pentru Primăria Onești. Sunt luați în calcul 3 posibili candidați.

Unul dintre ei este Constantin Lazăr, iar celelalte două nume vehiculate sunt cele ale Elenei Pașcu Apăvăloaie și al lui Ioan Aron Popa.

Elena Pașcu Apăvăloaie este de profesie avocat și deține un mandat în Consiliul Local Onești.

În ceea ce-l privește pe Ioan Aron Popa, acesta deține titlul onorific de “cel mai longeviv oneștean în Parlamentul României” – DETALII AICI.

Din 2008 până în 2017, oneșteanul Ioan Aron Popa a fost președinte al Autorității de Audit a Curții de Conturi a României, funcție în care fusese numit când era senator PNL și președinte al Comisiei buget-finanțe din cadrul Senatului României.

La desemnarea candidatului PNL la Primăria Onești se va ține cont și de notorietatea de care se bucură fiecare dintre cei trei aspiranți. Aceasta ar putea fi condiția de bază de la care se pornește, în această arie de notorietate urmând apoi candidatul respectiv să evolueze cât mai bine pentru a aduna popularitate. (foto: arhivă)