Atletul Gerard Constantin Orobiyi-Tudurache, legitimate la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Onești, a devenit campion național la triplusalt, în cadrul întrecerilor găzduite, vineri ,8 martie și sâmbătă, 9 martie, de Sala de atletism “Ioan Soter” din București.

Gerard Constantin Orobiyi-Tudurache a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere datorită unei sărituri de 14,04 metri, cu nu mai puțin de 24 de centimetri mai mult decât ocupantul locului secund.

Proaspătul campion național de juniori la triplusalt este născut la Madrid, pe 27 martie va împlini 17 ani și este considerat una dintre marile speranțe ale atletismului românesc.

Alături de sportivul de la CSȘ Onești, pe podiumul probei de triplusalt au mai urcat Ștefan Mihai Lică (CSȘ Călărași – locul 2, cu 13,80 m) și Răzvan Ioan Nicoară (LPS Baia mare – locul 3, cu 13,42 m).

Pe lângă titlul de campion național obținut la triplusalt, elevul profesorului Vasile Apetrei ar fi putut câștiga o medalie de bronz și la săritura în lungime, doar 2 centimetri lipsindu-i lui Gerard Constantin Orobiyi-Tudurache față de ocupantul locului 3.

La Campionatele Naționale de atletism în sală de juniori 2 au participat atleți născuți 2002/2003 și 2004/2005 de la toate cluburile de profil din țară, care s-au întrecut pentru medalii atât în probele combinate, cât și în cele clasice.