De când a ajuns în fruntea clubului CSM Onești, Ingrid Istrate a căutat permanent soluții pentru revitalizarea gimnasticii oneștene și pentru a reînnoda seria succeselor răsunătoare ale Nadiei Comăneci și ale celorlalte coechipiere ale “Zeiței de la Montreal.

CSM Onești, un nume care impune respect în lumea gimnasticii feminine din România, are, de puțin timp, prin grija directorului Ingrid Istrate, o “pepinieră” de viitoare campioane la Târgoviște.

“Din păcate, Oneștiul nu mai este o sursă nesecată de gimnaste, cum era odinioară, de aceea mi-am dorit să extind aria de selecție. Așa a apărut această colaborare, pentru care m-am zbătut foarte mult să o perfectez. Sunt convinsă că rezultatele se vor vedea în scurt timp”, ne-a declarat directorul CSM Onești, Ingrid Istrate (foto mare, stânga).

Centrul de la Târgoviște este condus de o antrenoare irlandeză care lucra de mai mulți ani în România, sub formă de voluntariat, și pe care Istrate a convins-o să se alăture proiectului pe care l-a gândit, orientat exclusiv către creșterea și formarea unui grup de gimnaste talentate, viitoare campioane care să readucă gimnastica feminină românească pe podiumurile marilor competiții internaționale.

De altfel, micuțele gimnaste de la Târgoviște au fost prezente și ediția a 5-a a Cupei “Nadia Comăneci”, care s-a desfășurat la Onești, vineri 27 aprilie, și care s-a bucurat de un real succes (foto).

Există în orașul acesta (n.r. – Onești) o tradiției de zeci de ani în creșterea talentelor la gimnastică artistică, fiindcă de la Onești nu a plecat doar Nadia Comăneci, ci multe alte nume mari ale gimnasticii feminine românești. <Pepiniera> de la Târgoviște ne va ajuta foarte mult în procesul de selecție a celor mai talentate fete, pentru că nici nu concep ca CSM Onești să nu aibă din nou o secție de gimnastică foarte puternică”, a mai precizat Istrate.

Sursa foto: sport24bacau.ro