REVOLTĂTOR! Zeci de saci de MOLOZ rezultat în urma construcțiilor, aruncați de ONEȘTENI de-a lungul albiei râului Cașin! (GALERIE FOTO)

1
2812

Problema molozului rezultat din construcții aruncat peste tot unde există câte un câmp liber la marginea orașului a devenit una dintre cele mai acute probleme ale Oneștiului.

Oneștenii sunt foarte critici pe rețelele de socializare atunci când vine vorba despre activitatea administrației publice locale, dar nu mai găsesc nimic nepotrivit și când își abandonează sacii cu molozul rezultat în urma lucrărilor de amanajare a proprietăților.

Zeci de saci cu moloz și bucăți uriașe de bitum zac abandonate pe marginea râului Cașin, în partea de sus a orașului, iar munții de deșeuri continuă să crească!

“E greu să-i prinzi asupra faptului pe cei care cară molozul aici, pentru că mai toată lumea care locuiește în zonă este plecată la serviciu în prima parte a zilei. Mi-e și groază când mă gândesc că s-a încălzit afară și iar încep lucrările de renovare în apartamente și la case! Cu siguranță că o să apară zeci de saci noi de moloz! O să fim înghițiți de gunoi! Acum, ce să mutăm mortul pe Academiei, oamenii sunt singurii vinovați! Ce să facă autoritățile, să păzească albia râului? Oamenii ar trebui să conștientizeze singuri că nu e normal ceea ce fac, că distrug mediul înconjurător”, a comentat un domn care locuiește în zonă.

Din păcate, situația întâlnită pe albia râului Cașin, în apropierea cartierului de case de pe strada Libertății, nu este singulară, cam toate zonele periferice ale Oneștiului fiind pline nu numai de moloz, ci și de gunoi menajer.

Legea prevede că atât persoanele fizice, cât și cele juridice sunt obligate să execute lucrări de renovare/reamenajare doar cu “autorizație de construcție”, în care este prevăzută “obligația de a încheia un contract cu o firmă autorizată pentru eliminarea deșeurilor”.

În realitate, sunt foarte puțini cei care, atunci când își renovează locuința, își scot autorizație și contractează o firmă pentru deșeuri.

Când nu aruncă molozul rezultat din construcții pe malul râului Cașin, oneștenii îl abandonează la ghena de gunoi, deși operatorul de salubritate nu are, prin contract, obligația să ridice acest tip de deșeuri.

Comentariile sunt închise.