Oneșteanul Adrian Andronache, cel care i s-a alăturat, de ceva vreme, lui Mihai Fudulache în proiectul “Viitorul Curița”, consideră că a venit momentul ca băieții lui Adrian Gheorghiu să demonstreze că sunt cei mai buni din județ și că merită să joace în Liga a 3-a.

Viitorul Curița are ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a, dar pentru asta trebuie mai întâi să-și adjudece titlul de campioană a județului. Gruparea de lângă Onești se bate pentru această poziție cu CSM Bacău, formație care domină Seria “Bacău”, la fel de autoritar precum FC Viitorul se desfășoară în Seria “Valea Trotușului”.

Până când se va decide echipa care va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, FC Viitorul și CSM Bacău își vor disputa unul dintre cele două locuri disponibile în finala Cupei României – faza județeană.

FC Viitorul și CSM Bacău vor fi adversare azi – joi, 2 mai – de la ora 17.30, confruntare pe care o prefațează Adrian Andronache, unul dintre finanțatorii “alb-verzilor”.

Reporter: Care este atmosfera în sânul lotului pregătit de Adi Gheorghiu?

Adrian Andronache: Am urmărit cu mare interes antrenamentele băieților din această săptămână, și pot să vă spun că nu avem jucători indisponibili, Mister putând astfel sa recurgă la ceea ce are mai bun la dispoziție!

Este FC Viitorul pregătită să joace în Liga a 3-a?

Andronache: Am încredere foarte mare în puterea acestui grup, în unitatea lui, pot spune că ne avantajează puterea și omogenitatea lotului. Dar vă spun că și individual, gândindu-mă la mare parte dintre jucători, avem în echipă oameni de foarte bună calitate.

Deci avem echipă de Liga a 3-a…

Andronache: O spun mai mereu, o spun și suporterii noștri, ba mai nou observ de la meci la meci că locul acestei echipe nu este în Liga a 4-a.

Cât credeți că poate influența arbitrajul acest duel FC Viitorul – CSM Bacău?

Andronache: Nu contează cine ne arbitrează. Am auzit tot felul de discuții, că arbitrul X e cu ei… Noi suntem cu NOI! Și sper să fie suficient.

Vă prinde bine meciul acesta acum?

Andronache: Meciul acesta cu CSM Bacău este extrem de important pentru noi. Trebuie să recunoaștem, nivelul competiției este unul scăzut, de aceea trebuie să avem teste și echipe cu care să ne măsurăm sau să ne dimensionăm valoarea, mai ales că adversarii noștri de azi sunt principalii noștri competitori în vederea accederii la barajul de promovare în Liga a 3-a.

Totuși, Cupa este un obiectiv secundar și pentru FC Viitorul și, presupun, și pentru CSM Bacău…

Andronache: Respectăm CSM Bacău ca pe oricare adversar pe care îl întâlnim, dar ne dorim, pentru noi, pentru comunitatea noastră ca respectul să fie cuantificat în rezultatul final al acestui derby.

Am încredere în băieții noștri și știu că vor da totul pe teren pentru a învinge!

Mi-aș dori enorm ca, diseară, vremea să fie favorabilă și în tribunele stadionului CSM Onești, la 17:30,  ora jocului, să fie prezent un public cât mai numeros, gândindu-mă că vor asista la duelul celor mai bune echipe de fotbal din aceasta ligă.

Meciul FC Viitorul – CSM Bacău va fi arbitrat de Florin Benea, la centru, ajutat de asistenții Bogdan Duță și Alexandra Petrea.