Distrugerea – distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, prevede legea.

În data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj de jandarmerie a fost sesizat despre faptul că un tânăr pe fondul unor nemulțumiri personale provocate de pierderea unei sume de bani, a lovit cu pumnul și a spart display-ul și ecranul de protecție al unui aparat de jocuri, proprietatea unei sălii de jocuri din localitatea Comănești.

Jandarmii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au identificat persoana în cauză, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana fiind condusă la sediul unității în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar cu acte de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și sancționată de Codul Penal, conf. art. 253:

Distrugerea – distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.(sursa: IJJ Bacău)