RAFO este în procedură de faliment și ca urmare a faptului că acționarii actuali – compania belgiană Result-4-You – nu a făcut absolut nimic pentru redresarea societății oneștene.  

Result-4-You a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la RAFO în vara anului trecut, dar nu și-a respectat absolut niciun angajament pe care și l-a luat în momentul respectiv, printre acestea numărându-se și achitarea restanțelor salariale.

Mai mult decât atât, belgienii de la Result-4-You – după cum susține liderul de sindicat Ion Marian – nu au investit la RAFO decât 100.000 de euro, sumă absolute infimă când vorbim despre o societatea de asemenea anvergură. “Din iulie 2016 și până astăzi acționarul Result-4-You a alocat pentru achitarea costurilor lunare de conservare și siguranță 100.000 euro, în condițiile în care lunar sunt necesari 200.000 euro pentru plata costurilor de conservare, lăsând această responsabilitate la latitudinea administratorului special și judiciar și salariaților, care sacrificându-și propriile interese de sănatate și întreținere a familiilor au menținut și mențin unitatea în conservare”, este precizat în memoriul pe care sindicalistul Ion Marian l-a adresat Guvernului Grindeanu.

Result-4-You deține 96,51 la sută din acțiunile RAFO, pe care le-a preluat de la un grup de afaceriști moldoveni (Andres Capital), în frunte cu Vitalie Cebanu. Andres Capital cumpărase la rândul ei pachetul majoritar de acțiuni de la Petrochemical Holding, controlată de cetățeanul rus Igor Goldovskiy.