Horia Nicolcea a fost prezent pentru a patra oară la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, iar la concursul de anul acesta, care s-a desfășurat la Satu Mare, a obținut premiul întâi și medalia de aur cu maximum de puncte – 28.

Horia Nicolcea (foto mic 1) este băiatul lui Gelu Nicolcea, directorul economic al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești.

Horia Nicolcea și-a câștigat astfel dreptul de a reprezenta România și la Olimpiada Internațională de Matematică, care va avea loc în perioada 3-14 iulie, la Cluj-Napoca.

Horia Nicolcea, care îl are ca îndrumător pe profesorul Ovidiu Codreanu, reușise să urce pe podiumul de premiere la Olimpiada Națională de Matematică și anul trecut, când a cucerit medalia de bronz.

Acest succes al învățământului oneștean vine la foarte scurt timp după un altul la fel de important.

Ștefan Capmare (foto mic 2), elev în clasa a 12-a la Colegiul Național “Grigore Moisil”, a reușit, acum câteva zile, să câștige Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, care s-a ținut la București, cu 116,75 puncte (113,50 la proba scrisă și 120,00 la proba orală).

Sursa foto: facebook