Spitalul Municipal de Urgență Moinești este singurul din țară care are în dotare o cameră hiperbarică și a tratat deja câțiva pacienți care au fost infectați cu COVID chiar înainte ca Ministerul Sănătății să reglementeze folosirea acestor aparate în recuperarea pacienților cu sechele pulmonare, în urma infecției cu COVID-19, scrie zdbc.ro.

„Am făcut această terapie pentru mai mulți pacienți și a mers foarte bine, evoluția lor a fost foarte bună. Noi suntem pregătiți să preluăm pacienți pentru recuperare prin această metodă, mai ales că avem 3 medici cu competențe pe camera hiperbară”, a declarat managerul SMU Moinești, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, pentru sursa citată.

Terapia cu oxigen hiperbaric sau oxigenoterapia hiperbară îmbunătățeste încărcarea cu oxigen a aerului inspirat și, implicit, saturația cu oxigen a sângelui arterial, optimizând astfel nivelul de oxigenare al tuturor organelor.

Terapia hiperbară este, în acest moment, scumpă, nesusținută suficient de casele de asigurări de sănătate. O ședință de oxigenoterapie hiperbară costă aproximativ 400 lei în privat, iar pentru un tratament complet e nevoie de 10 ședințe. (foto: zdbc.ro)