Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, solicită preluarea de pacienți infectați cu virusul COVID 19 de către spitale și unități sanitare desemnate suport la nivelul județului – Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Onești și Spitalul Municipal de Urgență Moinești – după ce Spitalul Județean de Urgență Bacău a depășit capacitatea de internare a cazurilor suspecte și confirmate cu noul coronavirus, notează zdbc.ro.

„SJU Bacău se află în centrul municipiului Bacău – cea mai mare aglomerare urbană din județ – iar transformarea acestuia într-un spital de facto, suport COVID-19 ar putea duce la consecințe grave și anume împiedicarea tratamentului celorlalte cazuri de urgență, pentru pacienți non-covid și răspândirea necontrolata a virusului sau chiar compromiterea activității Spitalului Județean de Urgență Bacău!”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, pentru sursa citată.

Spitalele din Comănești și din Buhuși ar putea devenit unități de rezervă la nivelul județului, și să preia excesul de pacienți înainte de a-i dirija către SJU Bacău. (foto: spitalulonesti.ro)