Un tânăr din Onești, care a avut ghinionul să revină în țară din Olanda la doar câteva zile după ce statul batav a fost încadrat în “zona roșie” și a fost plasat în carantină instituționalizată la pensiunea turistică “La Ferma Veche”, de la Bogdana, a mărturisit, în exclusivitate pentru UNU pe Trotuș, cum și-a petrecut prima zi de Paște.

Căsătorit și tatăl unei fete gingașe de numai 2 ani și 9 luni, tânărul și-ar fi dorit, cu siguranță, să fie acasă de Paște, alături de soție și de copil. A fost însă plasat în carantină la “La Ferma Veche”, pensiune situată în localitatea Bogdana, la circa 13 kilometri de Onești și la numai 500 de metri de Mănăstirea Bogdana.

“Normal că-mi lipsește familia, soția, fetița! Mi-e foarte greu să știu că sunt atât de aproape de ele și, cu toate astea, nu le pot vedea! Dar o să treacă și asta, peste o săptămână o să fiu lângă ele. Nu sunt disperat, știu să-mi controlez emoțiile, mai fac și caterincă, doar-doar trece timpul mai repede, iar condițiile de aici sunt excelente, chiar nu am de ce să mă plâng!”, ne-a spus tânărul nostru, căruia îi vom spune Mihai și atât, acesta nefiind dispus să-și dezvăluie identitatea.

La “La Ferma Veche” a ajuns duminică, 12 aprilie, în jurul orei 20.00, “dar fiind întuneric, nu am reușit să văd prea multe. Nici zilele acestea nu am aflat foarte multe, fiindcă regimul este foarte strict, nimeni nu părăsește camera. Din camera în care am fost cazat, văd doar un deal și atât. Îmi place zona, mă liniștește. Nu știam de locația asta, dar acum abia aștept să se termine toată nebunia asta cu coronavirusul și să explorez împrejurimile. Am înțeles că în cadrul pensiunii funcționează și un muzeu etnografic, mai este și Mănăstirea Bogdana…”, a adăugat Mihai.

Oneșteanul vorbește zilnic la telefon cu familia și cu prietenii, în așteptarea momentului revederii: “Îmi lipsesc mult! Și libertatea de mișcare. Dar noroc cu tehnologia asta!”

În rest?

“În rest, nu mă pot plânge de nimic, dimpotrivă! Avem condiții foarte bune, camerele sunt curate, plăcute, iar mâncarea este foarte gustoasă și mai mult decât suficientă. Chiar mi-e teamă că voi pleca de aici cu prea multe kilograme în plus! Că am luat sigur ceva în săptămâna asta!”

Toate persoanele aflate în carantină la “La Ferma Veche” Bogdana primesc mâncarea în condiții maxime de siguranță și igienă, în caserole de unică folosință.

Cum a fost prima zi de Paște?

“De Paște, am fost tratați excelent! Ouă roșii, cozonac, drob, la prânz am avut ciorbă de miel, sărmăluțe, vin roșu, seara am primit friptură de miel cu garnitură de cartofi și castraveți în oțet. Vă spun sincer, mă doare și stomacul la cât am mâncat, a trebuit să iau un dicarbocalm!”, a adăugat Mihai.

“Normal că nu se compară cu acasă, dar, fiind atât de aproape de Onești (n.r. – Pensiunea “La Ferma Veche”), iau serios în calcul să-mi petrec câteva weekend-uri în această oază de liniște, după ce se va termina cu pandemia asta. Până atunci, vreau să le transmit soției și fetiței mele că le iubesc mult și că-mi este nespus de mult dor de ele!”.