Care sunt culturile agricole cele mai afectate de ninsorile abundente căzute în ultimele două zile și de temperaturile mult sub valorile normale pentru această perioadă de timp – la această întrebare ne-a răspuns Radu Marian Apostu – directorul general al societății PRO GREEN.

Accidentele climatice produse în aceste zile  – când ne confruntăm cu un aspect de iarnă severă la mijloc de aprilie, aspectul autentic de iarnă întâlnindu-se în multe zone ale țării – pot avea efecte însemnate asupra stării de vegetație a culturilor.

La legume și la culturile de câmp se pare că nu vor fi probleme, deoarece nu am avut îngheț la sol. Dacă se prelungește perioada cu zăpadă mai mult de 3-5 zile și apare și înghețul la sol, -3, -4 grade Celsius, atunci pot fi afectate tinerele plăntuțe în curs de răsărire”, ne-a declarat Radu Marian Apostu, directorul general al PRO GREEN, societate cu aproape 20 de experiență în industria agricolă.

Cât privește pomii fructiferi și vița de vie, temperaturile scăzute ale aerului acționează asupra lor în funcție de fazele de vegetație în care se află (muguri florari desfăcuți, flori, rod) după cum se poate observa în tabelul alăturat (pus la dispoziție de PRO GREEN).