Din spatele gratiilor, Sorin Ovidiu Vântu îi face praf pe Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și pe Victor Ponta, care au declanșat o criză politică fără precedent în țara noastră.

„Spartacus

Nu știu câți dintre voi sunteți pasionați de istorie dar sunt convins că o parte dintre voi a urmărit măcar un episod din serialul de televiziune ‘Spartacus’. Pentru cei care nu l-au văzut am să fac un mic rezumat, pentru a-i ajuta să înțeleagă, printr-o pildă istorică, ce se întâmplă azi în România. Nu o să vă plictisesc cu începutul poveștii, ci o să pornesc din momentul în care Spartacus era slugă (la vremea aceea se numea sclav) la un bogătaș pe nume Batiatus. Spartacus era o slugă bună care lupta în arenă pentru și în numele lui Batiatus, aducându-i acestuia din urmă multă glorie și mulți bani. La un moment dat, Batiatus, care se dovedește astfel un stăpân rău și parșiv, îi face o nefăcută lui Spartacus. Șucărit rău pe parșiv, eroul nostru se înhăitează cu unul Crixus și, printr-un atac bine ticluit, îi scoate mațele ticălosului și-i ia și ditai viloiul cu japca.

Cu toate că povestea este cam aceeași, între eroii din antichitate și cei de azi există câteva mici deosebiri:

  1. Spartacus n-a ajuns sclav de bunăvoie, Grindeanu s-a rugat să fie acceptat drept slugă a lui Dragnea.
  2. Spartacus i-a adus lanistului și glorie și bani, Grindeanu nu numai că nu i-a dat niciun sfanț lui Dragnea, dar i-a făcut praf și reputația.
  3. Crixus era slugă doar la Batiatus. Ponta a intrat slugă la trei stăpâni, Ghiță, SIE și SRI iar, mai nou, și-a descoperit și afinitățile galice (asta-i ‘pour les connoisseurs’).
  4. Spartacus putea să ia viloiul lui Batiatus și fără Crixus. Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fără Ponta.

Am trivializat major textul, în încercarea de a ilustra cât mai corect situația creată și personajele principale ale momentului.

Așa cum ți-am mai spus, băi generație, filmul pe care-l vezi nu are personaje pozitive. Dragnea, Ponta și Grindeanu sunt niște personaje fără valoare adăugată. Nici morală și nici intelectuală. Ei sunt emanații ale aceluiași sistem politic, pe care te-am invitat să-l dărâmi și să pui în loc o nouă formă de organizare politică, o nouă formă de organizare statală. Într-o republică prezidențială asemenea bătăi de joc la adresa viitorului tău nu ar mai fi posibile. În ciuda asprimii cu care l-am judecat, trebuie să admit, că prin comparație cu cei trei, Iohannis pare de-a dreptul un iluminat.

Să dai afară un premier după doar 6 luni pentru că și-a luat nasul la purtare, tu știind bine că ai pus acolo o slugă incapabilă dar ascultătoare. Să iei cu japca guvernul României și să vii apoi să te lauzi ca un idiot, că asta îți e adevărata față. Să vii ca un apărător al dreptății și să susții această japcă, doar pentru că ți s-a promis că nu vei da socoteală pentru sutele de milioane de euro pe care Ghiță le-a furat din bugetul statului cu sprijinul tău direct. Astea sunt cele 3 specimene care și-au permis să considere România drept o țară fără stăpân, iar pe voi niște cretini pe care-i pot păcăli cum își doresc.

O slugă proastă, vexată în amorul propriu, un Dinu Păturică care confundă România cu ferma de porci unde este ‘apropitar’, un derbedeu cu voce de scapete și mână lungă și tot felul de grupuri și grupuscule de securiști care s-au agățat de cei trei, împingându-i să facă prostii și mai mari decât le este ‘naturelu’, sunt pe cale să arunce România într-un haos social, politic și mai ales economic, similar cu cel din 1997-1998”, a scris SOV pe facebook.