Capitala Lituaniei a găsit soluția salvatoare pentru restaurantele și localurile amenințate de faliment, din cauză că nu pot asigura noile reglementări pentru siguranța populației, pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie observatornews.ro.

Administrația din Vilnius a anunțat că va acorda, gratuit, mare parte din spațiul public proprietarilor de baruri și restaurante, greu loviți de pandemie, astfel încât să poată pună la dispoziția clienților mese în aer liber, care să respecte regulile de distanțare socială.

Statul baltic, care a înregistrat aproape 1.500 de cazuri de coronavirus și 44 de decese, a permis redeschiderea cafenelelor și restaurantelor cu terase, la începutul acestei săptămâni, ca parte a unei strategii de ieşire din izolare. Însă nu toate localurile dispun de spații în aer liber, așa că primarul din Vilnius le-a sărit în ajutor, mai scrie sursa citată.

Prin urmare, proprietarii de cafenele și nu numai sunt invitați să folosească spațiile publice din apropiere, fie că vorbim de piețe ori de trotuare, pentru a amenaja mese destinate clienților.

”Siguranța publică a rămas prioritatea principală a orașului”, a spus primarul Remigijus Šimašius. (foto: observatornews.ro)