Duşuri şi maşini de spălat într-o baie publică. E soluţia pe care au găsit-o autorităţile din Iaşi ca să-i ajute pe cei care îşi închid centralele termice de groaza facturilor. Baia şi spălătoria vor fi deschise la începutul lunii viitoare, iar intrarea va costa un leu. Dacă unii ieşeni se bucură de orice mică economie ar putea face, alţii nu cred până nu văd. 

Cele zece dușuri ale băii publice dintr-un cartier de la marginea Iaşiului ar urma să funcţioneze de dimineaţa până seara, inclusiv în weekend. Primăria spune că tocmai oamenii au cerut amenajarea băii.

Mihai Chirică, primar Iași: Vin vremuri grele și trebuie să fim foarte conștienți de lucrul acesta. Deja sunt persoane care nu mai pornesc centralele sau au renunțat în totalitate la branșamente din cauza sărăciei.

Iar că să nu mai consume curent acasă, primăria a cumpărat două mașini de spălat industriale și un uscător, ca oamenii să vină acolo cu rufele. Pentru a avea acces atât în zona unde își pot spăla hainele dar și în zona dușurilor, cei care vin la baia publică vor trebui să achite o taxă, este vorba de o taxă modică de doar un leu.

Baia publică și spălătoria ar urmă să se deschidă la începutul lunii iulie. Costurile pentru amenajarea ei s-au ridicat la 130 de mii de lei. (foto: captură video)