Două dintre cele mai tranzitate drumuri din Onești, Calea Bacăului (ieșirea spre Bacău) și Calea Brașovului (ieșirea spre Brașov) au nevoie urgentă de reabilitare, căile de rulare fiind într-o stare de degradare accentuată, pline de gropi pe care șoferii abia mai reușesc să le ocolească. Tocmai de aceea, Primăria Onești a apelat la procedura simplificată pentru atribuirea contractului de execuție constructorului interesat să realizeze aceste două lucrări.

Procedura simplificată a fost inițiată prin publicarea pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) a unui anunț de participare simplificat, însoțit de documentația aferentă, conform prevederilor legale (vezi facsimil).

Din momentul publicării anunțului pe SEAP (05.06.2019), orice operator economic are dreptul de a depune o solicitare de participare, termenul limită fiind 18 iunie 2019, ora 15.00.  

În acest caz, procedura de licitație deschisă se desfășoară într-o singură etapă, ceea ce înseamnă că administrația publică oneșteană ar putea avea numele constructorului cel mai târziu până la sfârșitul acestei luni, iar acesta s-ar putea apuca imediat de lucru.

Reglementată de Legea 98/2016, procedura simplificată îi permite autorității contractante (în cazul de față Primăria Onești) să atribuie mai repede un contract de achiziție publică, singura condiție ce trebuie îndeplinită fiind ca devizul lucrărilor ce trebuie executate să nu depășească un anumit prag. (foto: google maps)