Din cauza traficului foarte aglomerat, la orele de vârf, șoferii care circulă pe strada A.I. Cuza, din Onești, pe direcția Adjud, așteaptă chiar și de câte trei ori schimbarea culorii la semaforul de la intersecția cu strada Victor Babeș, din cauza drumului îngust, care nu le permite să înainteze, în condițiile în care multe mașini virează stânga.

Fiindcă nu există decât o singură bandă de circulație pe sens, șoferii care se deplasează spre Adjud rămân blocați în spatele mașinilor care, venind de pe strada A.I. Cuza, virează la stânga, pe Victor Babeș, către Kaufland, și care la rândul lor trebuie să le acorde prioritate autoturismelor care vin din față.

În acest fel, se formează cozi imense, mai ales la orele de vârf, fiind situații în care șoferii trebuie să aștepte schimbarea culorii semaforului și de câte trei-patru ori.

Consilierul local Gelu Panfil consideră că situația se poate rezolva foarte ușor, prin amenajarea a încă unei benzi de circulație pentru cei care, venind de pe A.I. Cuza, circulă pe direcția înainte, spre Adjud, sau virează dreapta, spre comuna Buciumi.

“Acolo este un trotuar destul de larg, cred că  nici spațiul verde nu ar fi afectat prea mult dacă se va amenaja o bandă de circulație în plus, cât permite zona pentru decongestiona cumva traficul ”, a apreciat consilierul oneștean, în cadrul ședinței ordinare din decembrie.

Traficul în zona respectivă, și așa foarte aglomerat, se îngreunează și mai mult după începerea școlii, asta pentru că sunt foarte mulți șoferi care virează stânga, pe strada Victor Babeș.