După 1 și 2 ianuarie, care au fost primele zilele libere din 2018, românii vor mai sta acasă în prima lună a anului cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

În total, sărbătorile legale care sunt declarate zile libere de către statul român sunt, în 2018, în număr de 14, dintre care două, 1 și 2 ianuarie, au trecut deja.

Mai rămân astfel 12 zile libere, care pică, cu o singură excepție, în zilele lucrătoare. Singura zi liberă prevăzută în Codul Muncii care anul acesta pică într-o zi din week-end este Ziua Națională a României (1 decembrie), ce se va sărbători într-o sâmbătă.

Alte două zile libere care pică în week-end sunt cele care tradițional sunt duminica, anume prima zi de Paște și prima zi de Rusalii.

Ianuarie: 24 ianuarie – Ziua Unirii (miercuri);

Aprilie: 8,9 aprilie – prima şi a doua zi de Paşte (duminică și luni);

Mai: 1 Mai – Ziua Muncii (marți); 27, 28 mai – Rusaliile (duminică și luni);

Iunie: 1 iunie – Ziua Copilului (vineri);

August: 15 august – Adormirea Maicii Domnului (miercuri);

Noiembrie: 30 noiembrie – Sfântul Andrei (vineri);

Decembrie: 1 decembrie – Ziua Naţională (sâmbătă); 25, 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun (marți și miercuri).

Privind acest calendar al ZILELOR LIBERE pe anul 2018, putem intui că Guvernul ar mai putea acorda cel puțin 2 zile libere în plus, pe 30 aprilie (luni), ca să lege ziua liberă de 1 Mai cu week-end-ul 28-29 aprilie, și pe 24 decembrie (Ajunul Crăciunului), care va fi luni. Astfel, ar fi posibilă o minivacanță de cinci zile, 22, 23, 24, 25 și 26 decembrie!