Poliţiştii din Oneşti au depistat în trafic un bărbat din localitate, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,04mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oraşului Comăneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constata că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi având dreptul de a conduce suspendat.

………

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti rutieri au oprit în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Dragomireşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 F, în localitatea Zăpodia, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constata că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

…………

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii de la Secţia 6 Poliţie Rurală Traian au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Negri, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului, având o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei dar acesta a refuzat prelevarea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 05 martie a.c., tot pentru săvârşirea unei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi având dreptul de a conduce suspendat.

…………

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Sursa: IPJ Bacău