La data de 23 august a.c., poliţiştii rutieri din Bacău au fost sesizaţi cu privire la faptul că ar fi avut loc un accident de circulaţie pe strada Calea Romanului, iar conducătorul auto implicat a părăsit locul accidentului.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 22 august a.c., în jurul orei 23.30, un bărbat de 39 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanului ar fi surprins şi accidentat un minor de 12 ani, care se deplasa pe drumul public pe lângă bicicletă.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost identificat, la scurt timp, de către poliţişti şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Recomandările polițiștilor de la rutieră pentru conducătorii auto:

Respectați ceilalţi participanţi la trafic!

De asemenea, în cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul.

Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul.

Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. De asemenea, în această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil!

Ceilalţi participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei!

Cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului.

Părăsirea locului accidentului constituie infracțiune! (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)