Restaurantele și barurile din municipiul Bacău precum și sălile de spectacole rămân închise în interior chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a coborât sub 3 la mia de locuitori. De vină este o prevedere din legislația actuală, conform căreia reevaluările pentru fiecare localitate/UAT se fac la un interval de 2 săptămâni. Iar rândul Municipiului Bacău la reevaluare vine abia pe 2 mai 2021, după ce situația a fost ultima dată evaluată în ședința CJSU de duminică, 18 aprilie, rata fiind ieri peste 3 la mia de locuitori. Rata de infectare cumulată pe ultimele 14 zile în municipiul Bacău este astăzi de 2,92 la mia de locuitori.

“Instituția Prefectului Județul Bacău face următoarele precizări:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, s-a reunit în ședință duminică, 18 aprilie 2021, și a constatat incidența ratei cumulate a cazurilor pe fiecare localitate, inclusiv municipiul Bacău.

În acest sens, precizăm că potrivit Anexei la HCJSU 53/18.04.2021 următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe data de 02.05.2021.

Până la acea dată, se aplică măsurile prevăzute de HG 432/08.04.2021, cu alte cuvinte, activitățile in interiorul restaurantelor sau evenimentele cu public, în interior, sunt suspendate pentru următoarele 14 zile, până la reevaluare.

Solicităm persoanelor juridice din domeniile menționate, care intră sub incidența acestor prevederi sa se conformeze, în caz contrar riscând suspendarea autorizației de funcționare. Acest lucru a fost deja dispus pentru societățile care au decis pe cont propriu sa redeschidă activitatea, fără a tine cont de deciziile Comitetului Județean.

Masurile sunt valabile și pentru instituțiile de cultură sau organizatorii de spectacole.

Același apel îl adresăm și cetățenilor, de a respecta în continuare măsurile dispuse de Ministerul Sănătății.

Atașam anexa la Hotărârea CJSU Bacău 53/18.04.2021 pentru a vedea calendarul la care se va face reevaluarea pentru fiecare dintre localitățile vizate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Bacău. (foto: imagine ilustrativă)