Incendiul de ieri (n.r. – marți, 24 aprilie) din localitatea Apa Asău, comuna Asău, care a făcut scrum un număr de patru case de locuit, două adăposturi de animale și anexele aferente și despre care UNU pe Trotuș a scris AICI și AICI, ar fi fost provocat de un tânăr de 23 de ani, într-un acces de furie.

Intervenția pompierilor a fost destul de dificilă din cauza suprafeței mari (aproximativ 500 de metri pătrați) și a cantității mari de materiale combustibile. În plus, misiunea pompierilor militari a fost înreunată și de faptul că incendiul a fost anunțat târziu.

“Incendiul a fost anunțat în momentul în care flăcările cuprinseseră deja două case de locuit și un adpost de animale și amenințau o a treia casă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, explică mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău.

Surpriza a venit când pompierii au finalizat ancheta deschisă pentru stabilirea cauzei probabile a producerii incendiului care a făcut scrum nu mai puțin de patru case de locuit, două adposturi de animale și mai multe anexe. “A fost o acțiune intenționată. Focul a fost dat de fiul unuia dintre proprietari”, spun pompierii.

Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, care după ce s-a certat cu rudele sale, nu se știe din ce motiv, a avut un acces de furie și a dat foc fânului din podului casei apoi a fugit. Flăcările s-au extins rapid și într-un final au mistuit nu doar casa tânărului, ci și trei case și anexe vecine.