Unsprezece persoane din Bacău au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu, fiind activat planul roşu de intervenție. Patru dintre persoanele rănite sunt minori. Unul dintre aceştia, în vârstă de 17 ani e în stare gravă, ceilalţi trei sunt conştienţi, scrie zdbc.ro.

În microbuz se aflau elevii conduși de profesoara Emanuela Oiegar, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Bacău. Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până în momentul de faţă au fost transportate la UPU patru, informează ISU Cluj, conform sursei citate.

Un minor rănit în accident a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Tg. Mureș, iar alții au ajuns la un spital din Cluj.

„În urma accidentului rutier au rezultat 11 victime. La ora 16.30 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Intervin două autospeciale cu modul de descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru transportul victimelor multiple”, informează ISU Cluj, potrivit Agerpres.

Din câte se pare, accidentul s-a produs după ce șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan.

La ora 20.00, situația de prezenta în felul următor, după cum relatează jurnaliștii zdbc.ro: minorul transportat la Târgu Mureș este în stare stabilă, are o fractură de umăr și dublă luxație la femur. Din informațiile preluate de la DSP Cluj, se pare că este conștient, nu sunt alte complicații.

Dintre cei de la Cluj Napoca, 4 sunt la UPU Pediatrie, 2 sunt în stare stabilă, unul are fractură la mână, celălalt e intubat.

Alți 4 sunt la Spitalul de Urgență din Cluj: 2 adulți au traumatism toracic și au intrat în operație, un copil are fractură, iar alt minor este în stare stabilă.

De asemenea, 3 minori nu au probleme, dar li s-a pus corset la gât, preventiv, și li se fac investigații suplimentare.

Sursa foto și video: Gherla INFO