Locuitorilor din satul Tg.Trotuș nu le-a fost reluată furnizarea apei curente, în ciuda promisiunilor făcute, duminică, de primarul Adrian Forcoș. Veștile proaste nu se opresc, însă, aici, pentru că, de marți 11 octombrie, urmează să rămână fără apă și satul Viișoara.
Cei aproximativ 200 de locuitori ai satului Tg. Trotuș care au protestat, duminică, pentru a atrage atenția autorităților că nu este normal să nu beneficieze de un serviciu pe care l-au achitat la zi nu au avut niciun câștig. Deși li s-a promis că luni, 12 octombrie, va fi reluată furnizarea apei în sat, acest lucru nu s-a întâmplat. Primarul Adrian Forcoș a fost plecat toată ziua la Bacău, unde se pare că nu a găsit înțelegere la conducerea CRAB, pentru ca o parte importantă a comunității pe care o conduce să beneficieze din nou de acest serviciu, absolut necesar. “Am ajuns să-mi fie dor să fac un duș!”, a exclamat unul dintre cei afectați de măsura luată de CRAB.
UNU PE TROTUȘ a căutat să vorbească cu edilul-șef al comunei Tg. Trotuș, dar acesta nu a putut fi găsit, având telefonul închis.
“Vicele” Lenuța Postolache a confirmat faptul că apa va rămâne oprită, cu precizarea că “s-a făcut o ultimă adresă către ADIB, asociație din care UAT Tg. Trotuș face parte, și am cerut să fim ajutați. Există problema elevilor, a azilului de bătrâni, a societății Trotuș Tex, care are 300 de angajați. Nu e de glumă. Ni s-a promis că se va relua furnizarea apei, dar nu știm când se va întâmpla acest lucru”.
Partea proastă este că, după satul Tg. Trotuș, și satul Viișoara va rămâne fără apă. “De mâine (n.r. – marți, 11 octombrie) am înțeles că va fi oprită apa și în Viișoara. Nu e o informaație oficială, am aflat-o de la un angajat al CRAB. La Viișoara este o problemă și mai mare, pentru că acolo se vorbește că fântânile ar fi infestate cu produse petroliere. De altfel, cică ăsta ar fi fost și motivul principal pentru care s-ar fi tras apă în Viișoara, în ‘94”, a adăugat Lenuța Postolache.
Datoriile acumulate către CRAB de locuitorii din satul Tg. Trotuș se ridică la 2,7 miliarde de lei vechi, incluzând și penalitățile, în vreme ce cetățenii din Viișoara datorează pentru serviciul de apă aproximativ 1,3 miliarde de lei vechi.