Smart Wood Romania, com­panie cu acţionariat fran­ţuzesc ce produce beţe de lemn pentru cafea şi înghe­ţată, va finaliza până la finalul acestui an lucrările la cea de-a do­ua fabrică de pe plan lo­cal, amplasată în Oneşti, judeţul Bacău, scrie zf.ro.

„Am ales România pentru extindere datorită know-how-ului existent deja la toate nivelurile în Timişoara (unde se află prima fabrică – n.red.), datorită facilităţilor acordate, a disponibilităţii şi calificării forţei de muncă şi a poziţionării favorabile faţă de pieţele externe unde grupul este deja prezent, iar piaţa este în creştere constantă“, a spus Florin Brăzdău, general manger Smart Wood România, pentru sursa citată.

„Investiţia iniţială a fost planificată la 8,4 milioane euro. Până astăzi, investiţiile sunt realizate în procent de 75%. În plus, faţă de suma anunţată iniţial, grupul Smart Wood va mai investi aproximativ 1 milion de euro în creşterea capacităţilor de producţie. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru finalul anului 2021”, a mai precizat Brăzdău, ceea ce înseamnă că investiția de la Onești se ridică la 10 milioane de euro.

Odată cu creșterea capacității de producție ar putea apărea și locuri de muncă noi în cadrul fabricii Smart Wood de la Onești. (foto: arhivă)