Inspectoratul Școlar Județean Bacău a publicat situația vaccinării în unitățile de învățământ din județ. De astăzi, școala s-a reluat fizic atât în școlile unde personalul este vaccinat în proporție minimă de 60%, dar și în cele din localități cu rata de incidenţă sub 3 la mie, indiferent de procentul vaccinării. 

Potrivit datelor oficiale centralizate de zdbc.ro, în județul Bacău 25 de școli continuă cursurile în format online. Iese în evidență municipiul Moinești, cu șase unități unde se va învăța online, din cauza ratei mici a vaccinării și a faptului că rata de incidență este peste 3 la mie. Pe listă, mai sunt școli și grădinițe din Bogdănești, Dămienești, Colonești, Gârleni, Poduri, Sascut, Sănduleni și Urechești.

În județul Bacău, în 13 unități de învățământ rata vaccinării este 0%, practic niciunul dintre angajați nu este vaccinat (n.r. – conform datelor comunicate de ISJ vineri). Dintre cele 13, prezentate mai jos, doar la Drăgești – Dămienești se fac de luni cursuri online, restul fiind „salvate” de incidența sub „3 la mie” din localități. (foto: imagine ilustrativă)