www.timflow.ro, site-ul prin care oricine poate verifica fotografiile, documentele și rutele parcurse, de la punctul de încărcare la destinația tuturor camioanelor care transportă buștean către Holzindustrie Schweighofer, a primit o actualizare care face ca livrările de buștean să fie acum și mai transparente

Site-ul are acum versiune în limba engleză și adaptată pentru dispozitive mobile pentru o experiență îmbunătățită de utilizare, disponibilitatea datelor pentru public a fost extinsă la un an întreg, iar Parcurile Naționale din România sunt acum marcate ca „zone de excludere”.

Site-ul www.timflow.ro afișează date colectate de sistemul bazat prin GPS ce permite monitorizarea transparentă a transporturilor de lemn.

Oricine se poate înregistra și poate verifica fotografiile, documentele și rutele parcurse, de la punctul de încărcare la destinația tuturor camioanelor care transportă buștean către Holzindustrie Schweighofer. Acest nivel de transparență este unic în industria europeană de profil. Este una dintre măsurile centrale ale planului de acțiune implementat de Holzindustrie Schweighofer pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale din România.

Site-ul Timflow are un aspect și facilități noi

Cea mai importantă calitate a sistemului Timflow este nivelul nemaiîntâlnit de transparență. Toate datele GPS colectate sunt disponibile public pe portal, ceea ce permite factorilor interesați să verifice transporturile de buștean către Holzindustrie Schweighofer. La început, Timflow a fost oferit doar în limba română, dar cu adăugarea versiunii în limba engleză, publicul potențial se lărgește considerabil. De asemenea a fost produsă o versiune accesibilă pe dispozitivele mobile.

Începând de astăzi datele publicate vor fi disponibile pentru mai mult timp. Disponibilitatea datelor a crescut de la o lună la un an întreg, începând cu 1 octombrie 2017.

Noul site www.timflow.com arată acum nu doar proveniența și traseul parcurs de camioanele care livrează lemn către Holzindustrie Schweighofer, ci și Parcurile Naționale din România. Prin aceasta, compania își demonstrează în mod transparent angajamentul la politica de „zero lemn din Parcurile Naționale” pe care a acceptat-o în mod voluntar. Deși legislația permite recoltarea în așa-numitele „zone tampon” ale parcurilor naționale, Holzindustrie Schweighofer a exclus aceste zone ca parte a planului companiei pentru o industrie sustenabilă a lemnului.

„Am implementat Timflow în luna aprilie și am întrebat partenerii și alți factori interesați ce părere au despre sistem și cum l-am putea îmbunătăți. Actualizarea de astăzi urmează îndeaproape recomandările acestora. Timflow este un sistem de trasabilitate unic, fără egal în întreaga industrie europeană a lemnului, și datorită interacțiunii cu partenerii devine tot mai bun în fiecare zi”, a explicat Hannes Plackner, manager de proiect Timflow pentru Holzindustrie Schweighofer.