Lucrările de construcție la viitoarele blocuri ANL de pe strada Libertății din Onești nu s-au oprit de tot, cum eronat a apărut scris, ieri. În realitate, constructorul are în continuare oameni acolo, care ce-i drept, pentru moment, lucrează doar la fundația unuia dintre cele două imobile.

Pentru că respectiva conductă de apă despre existența căreia nu se știa nimic până nu au început săpăturile nu traversează chiar tot amplasamentul pe care urmează să se ridice cele două blocuri ANL (în total vor fi date în folosință, în primăvara anului viitor, un număr de 60 de apartamente cu două camere și garsoniere), muncitorii de la firma care execută lucrarea își văd în continuare de treabă, la fundația unuia dintre blocuri.

Aceștia vor relua lucrările și la fundația celuilalt bloc imediat ce conducta de apă va fi deviată de autorități.

“S-au trezit unii să vorbească, că de ce se fac blocurile astea, că așa și pe dincolo! Ce le pasă lor, ei au unde să stea, dar nu toți au posibilități să-și cumpere o casă. Eu locuiesc cu soțul și cu copiii, că am doi, un băiețel și o fetiță, alături de părinții mei și nu e deloc confortabil. Suntem pe lista de așteptare și cu siguranță vom primi un apartament într-unul din aceste două noi blocuri ANL, pentru că îndeplinim toate condițiile, cred că ne încadrăm să obținem punctaj maxim”, ne-a declarat o tânără care locuiește în prezent pe strada Cașinului.

În Onești există în continuare un număr foarte mare de cereri pentru obținerea unei locuințe ANL, în condițiile în care chiriile care se practică sunt destul de piperate.

“De unde să dăm 150 de euro pe lună pe un apartament, ca să nu mai spun că sunt unii care cer și mai mult de-atât, 200 de euro!?? Că ne-am interesat, voiam să stăm numai noi cu copiii, dar 1.000 de lei pe lună sunt bani, totuși, nu ne permitem să plătim atât!”, a conchis tânăra.