În această dimineață (n.r. – miercuri, 2 mai), primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea, contractul de finanțare în vederea reabilitării Grădiniței cu Program Prelungit nr. 14 din Onești.

Valoarea contractului este de 2 milioane de lei, iar după semnarea acestuia urmează întocmirea documentației pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrării, demararea procedurilor de achiziție publică și semnarea contractului de prestări servicii și execuție lucrări, după cum se arată într-o postare pe Facebook a primarului Nicolae Gnatiuc.

Grădinița nr. 14 se află pe strada Muncii, într-o zonă liniștită dintre cele două bulevarde principale din Onești, Republicii și Oituz.

În această dimineață am fost prezent la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a semna, alături de secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea, contractul de finanțare pentru Proiectul „Reabilitare Grădinița cu program prelungit nr 14, Municipiul Onești”. În urma semnării acestui contract în valoare de 2.019.872,84 de lei, urmează întocmirea documentației pentru achiziția serviciilor de proiectare si execuție lucrări, demararea procedurilor de achiziție publică și semnarea contractului de prestări servicii si execuție lucrări.

Lucrările de reabilitare vor viza următoarele activități:
-reabilitare termică (izolare fațadă, izolare planșeu peste etaj, refacere fațadă);
-înlocuire acoperiș;
-înlocuire instalații electrice, sanitare, termice;
-refacere finisaje interioare;
-consolidare clădire;
-achiziție dotări (mobilier pentru săli de clasă, bucătărie, spălătorie, cabinet medical);
-achiziție echipamente – centrală termică, calculatoare, frigider, aragaz, etc;
-construire anexă pentru centrala termică;
-amenajare incintă;
-amenajare spații verzi.

Prin reabilitarea acestei grădinițe urmărim îmbunătățirea condițiilor de educație, de siguranță și igienă oferite copiilor, astfel încât să beneficieze de un mediu optim dezvoltării fizice si psihice, prin adaptarea condițiilor oferite la cerințele actuale ale formării copiilor.

Mulțumesc echipei de specialiști din cadrul Primăriei Municipiului Onești pentru implicarea în implementarea acestui proiect”, a scris edilul-șef.