La data de 15 mai a.c., un tânăr de 26 de ani, din comuna Gârleni a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că autoturismul i-a fost avariat, în timp ce era parcat pe strada Bucegi din municipiul Bacău.

Conducătorul autoturismului vinovat de producerea evenimentului nu s-a prezentat la unitatea de poliţie în termenul prevăzut de lege.

Poliţiştii l-au identificat şi au stabilit că este vorba de un bărbat de 51 de ani, din Bacău.

Ca urmare a examinării autoturismului, poliţiştii au stabilit că acesta fusese reparat fără autorizaţie de reparaţie. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de reparare a autovehiculelor având urme de accident.

Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

De asemenea repararea autovehiculelor, remorcilor, tramvaielor sau mopedelor având urme de accident, fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)