Reluarea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, la SPCRPCIV Bacău, se va face începând cu data de 02 iunie 2020, se arată într-un comunicat al instituției. Pe de altă parte însă, se menține măsura suspendării probei teoretice până cel puțin în data de 14.06.2020. Proba teoretică va fi  reluată după această dată, conform situației și volumului de activitate de la nivelul serviciului.

Pentru a preveni aglomerarea spațiilor interioare ale serviciului, precum și pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, prin reducerea numărului de persoane cu care intră în contact lucrătorii din cadrul serviciului, modalitatea de reprogramare la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere va fi  următoarea:

  1. Candidații programați la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere în perioada 03-29.05.2020, vor fi reprogramați de lucrătorii serviciului nostru, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare. Data programării va fi comunicată școlilor de conducători  auto pentru proprii candidați. Excepție vor face cazurile candidaților a căror școală nu își are sediul în județul Bacău, se susține examen de redobândire sau alte situații speciale, când aceștia vor fi anunțați direct  – telefonic sau corespondență.
  2. Candidații a căror dosare au expirat sau urmează să expire în perioada 17.04-15.06.2020 și  care nu  sunt incluși la capitolul de mai  sus, vor putea fi programați la proba practică de către un reprezentat al școlii de conducători auto, cronologic, conform datei la care cursul a expirat. Pentru aceasta, rugăm reprezentanții școlilor aflate în acestă situație, să se adreseze serviciului nostru, prin e-mail, la adresa permise@prefecturabacau.ro pentru a putea face o invitație la sediu în vederea programării.
  3. Programarea pentru susținerea probei practice de către alți candidați care nu au mai fost programați anterior, se va efectua numai după finalizarea activităților de la punctele 1 și 2.

În atenția școlilor de conducători auto:

Pentru susținerea probei practice, școlile au obligația de a asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susține acestă probă, iar pentru ocupanți va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă.

De asemenea, vor pune la dispoziție echipament pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului care are o  temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius.

Se va menține măsura suspendării probei teoretice până cel puțin în data de 14.06.2020. Proba teoretică va fi  reluată după această dată, conform situației și volumului de activitate de la nivelul serviciului. (foto: arhivă)