Managerul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, Gelu Nicolcea, a declarat, pentru zdbc.ro, că mai multe firme doresc să-și testeze angajații pentru COVID-19 la laboratorul de biologie moleculară din cadrul unității spitalicești pe care o conduce.

Laboratorul de biologie moleculară din cadrul spitalului din Onești este unul dintre cele trei laboratoare de testare avizate de Ministerul Sănătății din județul Bacău (celelalte două sunt deținute de Spitalul Județean de Urgență Bacău și DSP Bacău) și este pregătit să efectueze teste RT-PCR pentru diagnosticarea infecției COVID-19 inclusiv angajaților firmelor care solicită acest lucru.

“Ne-au contactat deja firme să ne întrebe dacă facem astfel de teste la cerere, pentru că vor să le facă angajaților. Din acest motiv, dincolo de testele pe care le facem pacienților și personalului, care rămân în continuare prioritatea noastră, vom face și teste la cerere. Suntem pregătiți”, a declarat Gelu Nicolcea, potrivit sursei citate, fără să precizeze din partea căror firme au venit aceste solicitări.

Testarea cu aparatul RT-PCR la spitalul din Onești costă 250 de lei, „sub prețul de 350-450 de lei din piață”, după cum a precizat Nicolcea. Rezultatele testelor Covid vin în 24-48 de ore, în funcție de câte sunt în așteptare, capacitatea aparatului fiind de 50 de teste pe zi.

Testarea anticorpilor IGg și IGm costă 150 de lei.