Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Oneşti informează cetățenii municipiului Onești și comunelor arondate că în zilele de 26 si 27 septembrie va soluţiona cu prioritate cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art.19, alin(1), )it. f (deteriorarea actului de identitate),lit. g (pierderea, furtul sau distrugerea actului de identitate) şi lit. j (anularea cărţii de identitate) din O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru asigurarea cadrului necesar desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral pentru autorităţile administraţiei publice locale, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oneşti a adaptat programul de lucru cu publicul, după cum urmează:

– în data de 26.09. 2020, între orele 08°°-16°°

– în data de 27.09. 2020, între orele 07°°-21°°.

De altfel, toate serviciile de evidență a populației din țară vor elibera acte de identitate atât sâmbătă, 26 septembrie, cât și duminică, 27 septembrie, dată la care sunt programate alegerile locale.

Conform comunicării MAI, actele de identitate emisele de autoritățile publice care au expirat începând cu data de 1 martie 2020 îți mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. (foto: imagine ilustrativă)