Sediul central al RCS&RDS a fost spart într-o noapte, în urmă cu aproximativ o săptămână și jumătate, hoții plecând cu mai multe telefoane mobile (smartphone-uri) și un laptop, susțin sursele UNU pe Trotuș.

Hoțul ar fi intrat în sediul RCS&RDS printr-un geam de mici dimensiuni din spatele imobilului, pe care l-ar fi forțat, iar spargerea ar fi fost descoperită de angajații firmei de comunicații în zorii zilei, când aceștia au venit la serviciu, tot atunci fiind alertate și organele de cercetare competente.

Sediul RCS&RDS de pe strada Belvedere nr. 1 a fost recent renovat (la fel și cel din partea de jos a orașului, de pe Calea Mărășești), dar nu se cunoaște deocamdată ce s-a întâmplat cu sistemul de alarmă, dacă a funcționat sau nu.

Polițiștii oneșteni au deschis o anchetă.

“Colegii noștri de la Onești desfășoară  cercetări, este o anchetă mai complexă și nu vă putem da deocamdată mai multe detalii, ne-a declarat agentul principal Cătălina Crețu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, prejudiciul se ridică la valoarea de peste 41.000 de lei (aproximativ 9.000 de euro).