Se apropie Paștele, iar polițiștii sunt mai prezenți ca niciodată în teren. Nu sunt porniți să dea amenzi, ci mai degrabă avertismente.

Asigurați-vă, totuși, că purtați corect masca de protecție – pe nas și pe gură – așa cum cere legea.

Altfel, riscați o amendă cuprinsă între 500 și 2500 de lei. O astfel de acțiune de prevenție a avut loc sâmbătă, pe raza județului Bacău, oamenilor fiindu-le reamintite riscurile la care se expun dacă nu poartă mască.

Peste 100 de forțe de ordine acționează zilnic în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 55/2020, pentru siguranța băcăuanilor.

Ieri, reprezentanții structurilor teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne alături de poliţişti locali au participat la o activitate de prevenire prin informare a cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție sanitară impuse în această perioadă.

 Astfel, forțele de ordine au fost alături de cetățenii prezenți în Parcul Cancicov dar și în incinta Insulei de Agremement din municipiul Bacău, încurajându-i să respecte în continuare măsurile dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2. În discuţiile purtate cu cetăţenii poliţiştii, jandarmii, pompierii dar și polițiștii locali au accentuat importanţa folosirii măștilor de protecție, în special când se află în locuri aglomerate ori când discută de aproape cu cineva.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea schimbării frecvente a mijloacelor de protecţie și pentru aceasta le-au oferit măști celor cu care s-au întâlnit.

Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile, respectați indicatiile din magazine, orarul de deplasare, folosiţi mijloace de protecţie sanitară și astfel, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră şi a celor din jur!”, a declarat cms. Gabriela Ciobanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: “Ne așteptăm ca de 1 Mai și de Paște cetățenii să meargă să facă grătare. Astfel, îi avertizăm că nu au dreptul să formeze grupuri mai mari de 6 persoane dacă aparțin din familii diferite. Aceștia riscă o amendă de la 500 la 2.500 de lei.” (foto mare: arhivă; foto mic: IPJ Bacău)