Brăileanul Daniel Pleșa, ultimul jucător care a îmbrăcat tricoul cu numărul 10 pe spate al echipei de fotbal FC Onești, desființată în 2004, a rămas în relații foarte strânse cu persoanele pe care le-a cunoscut cât timp a evoluat pentru “alb-albaștri”. Drept dovadă, Daniel și-a serbat ziua de naștere – împlinește astăzi 43 de ani – la Slănic Moldova, alături de prietenii oneșteni.

De altfel, legăturile lui Daniel Pleșa cu Oneștiul sunt mult mai strânse, soția sa, Lavinia, fiind oneșteancă, fostul talentat mijlocaș cunoscând-o în perioada în care a jucat pentru FC Onești. Cei doi s-au căsătorit pe 26 mai 2007 și au o relație minunată, familia fiindu-le întregită de doi copii frumoși și deosebiți, un băiat (a împlinit luna trecută 13 ani și joacă fotbal) și o fată.

Daniel Pleșa și-a serbat ziua în avans, ieri, la Restaurantul “Crama Domnească”, un alt loc drag lui, unde revine de fiecare dată cu plăcere. I-au fost alături mai mulți prieteni din Onești, împreună cu familiile.

După ce s-a lăsat de fotbal, Daniel Pleșa a îmbrățișat cariera de antrenor, urmând cursurile Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF.

Totodată, fostul decar al lui FC Onești și-a deschis “Academia de Fotbal STARS” Brăila, una dintre cele mai bine cotate școli de fotbal din țară, cu rezultate excepționale la nivel de copii și juniori.

Daniel Pleșa a poposit întâia oară la Onești după ce FC Onești a retrogradat în Divizia B. În sezonul 2003-2004, FC Onești era printre favoritele la promovare, doar că eforturile jucătorilor, printre care și Pleșa, n-au mai contat în fața deciziei conducerii clubului de la acea vreme, care la finalul turului a decis să retragă echipa din campionat.

Daniel Pleșa a fost unul dintre cei mai talentați jucători care au îmbrăcat tricoul lui FC Onești de-a lungul timpului, cu dribling și personalitate excepționale, care a rămas în inimile suporterilor oneșteni fiind așezat alături de alți jucători îndrăgiți ai echipei, precum Giani Gorga, Ionel Iriza, Costel Bârsan, Costel Munteanu, Dănuț Oprea, Vasile Jercălău ori Ionuț Pârvu. (foto: facebook/Lavinia Pleșa)

La mulți ani, decare!