Reabilitarea podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, care se prezintă într-o stare avansată de degradare, va costa aproape 8 milioane de lei și va efectuată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Proiectul privind reabilitarea podul peste râul Trotuș se regăsește printre cele 172 de proiecte de la nivelul județului Bacău care vor primi finanțare în a doua etapă a PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

“Chiar dacă noi (n.r. – UAT Onești) am demarat procedura de transfer a podului către Ministerul Transporturilor, aceasta nu și-a urmat cursul până la capăt, în sensul că nu s-a emis Ordonanță de Guvern de preluare, prin urmare podul este și în acest moment în administrarea noastră. Chiar astăzi, am trimis adrese către Ministerul Transporturilor și către Guvernul României prin care îi anunțăm de finanțarea primită prin PNDL II privind reabilitarea podului, prin urmare vom urmează să demarăm procedura de achiziție pentru desemnarea unui constructor. Acestea vor dura cel puțin trei luni, de aceea estimez că lucrările de reabilitare a podului vor începe cel mai devreme în primăvara anului viitor”, ne-a declarat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Costul lucrării de reabilitate a podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna este de 7.895.200 de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro).