Maricica-Luminița Coșa (foto dreapta) nu mai ocupă funcția de prefect al județului Bacău, după ce ALDE a decis să iasă de la guvernare. În ședința de ieri, Guvernul a decis schimbarea din funcție a mai multor prefecți și subprefecți, toți membri ALDE.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, prefectul de Bacău, Maricica-Luminița Coșa, a fost înlocuită cu Valentin Ivancea (foto stânga), care ocupase până acum funcția de subprefect. În funcția de subprefect a fost numit Paul-Claudiu Cotîrleț, fiul managerului Spitalului de Urgență Moinești, dr. Adrian Cotîrleț.

Noul prefect al județului – Valentin Ivancea – are 51 de ani, s-a născut în comuna Orbeni, județul Bacău, este căsătorit și are doi copii.

Valentin Ivancea a obținut mai multe diplome, fiind inginer și jurist de profesie.

Cariera profesională și-a început-o ca profesor-suplinitor la Școala cu clasele I-VIII din localitatea natală, Orbeni, în perioada 1989-1991, timp în care urma studiile de subinginer – specializarea Tehnologia construcțiilor de mașini, în cadrul Universității de Stat Bacău, pe care avea să le finalizeze în 1993.

În 1996, Valentin Ivancea a obținut diploma de licență în specializarea Tehnologia construcțiilor de mașini ca inginer-profesor, pentru ca 10 ani mai târziu, noul prefect al județului Bacău să se licențieze în drept penal, drept comercial și drept administrativ, după ce a urmat cursurile Facultății de Drept diin cadrul Universității “Petre Andrei” din Iași.

Au mai urmat multe alte cursuri postuniversitare: Managementul afacerilor interne (Academia de poliție “Alexandru Ioan Cuza” București), Perfecționare în domeniul relațiilor internaționale (Institutul Diplomatic Român – Ministerul Afacerilor Externe), Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, anul 2011 (Agenția Națională a Funcționarilor Publici – Ministerul Administrației și Internelor).

Timp de aproape 10 ani, în perioada noiembrie 2009 – martie 2017, Valentin Ivancea a ocupat funcția de director executiv în cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 325 Orbeni/Bacău.