Lucrările de reabilitare a străzii Tineretului au intrat într-o nouă etapă. Astfel, după finalizarea tronsonului care unește bulevardele Republicii și Oituz, angajații de la DPP au început lucrul pe porțiunea cuprinsă în intersecția de la “Gheuri” și piața agroalimentară.

Această porțiune de drum nu a fost niciodată reabilitată, iar în cadrul lucrărilor intră și refacerea trotuarelor, care erau pline de gropi și reprezentau un pericol pentru pietoni, în principal pentru persoane în vârstă, care circulă în număr mare în drum spre piață.

Lucrătorii de la DPP au îndepărtat deja bordurile trotuarului dinspre Judecătoria Onești.

Ca urmare a faptului că sensul de mers către piață a fost blocat complet, a fost nevoie și de unele modificări, temporare, aduse la regimul rutier în zona afectată.

Astfel, până la finalizarea lucrărilor, pentru a nu-i pune pe șoferii care doresc să ajungă la piață în situația neplăcută de a ocoli foarte mult, A FOST ELIMINATĂ RESTRICȚIA DE CIRCULAȚIE SENS UNIC de pe strada 1 Mai, care funcționa de câteva luni.

În acest sens, au fost date jos de pe stâlpi și indicatoarele aferente (cel de sens unic, de la intersecția străzii Cașinului cu strada 1 Mai, și cel de acces interzis, de la intrarea pe strada 1 Mai, prin spatele blocului nr. 2 de pe bulevardul Republicii).

Astfel, șoferii care merg spre piață venind de pe bulevardul Republicii vor putea să folosească din nou strada 1 Mai, ca să poată să ajungă să-și facă cumpărăturile. După ce se vor finaliza lucrările și se va relua traficul pe strada Tineretului, va reveni și restricția sens unic de pe strada 1 Mai.

Această restricție fusese impusă pentru fluidizarea traficului în perioadele aglomerate ale zilei, și anume dimineața și la prânz, în timpul anului școlar, în zonă fiind o unitate de învățământ gimnazial (n.r. – Școala „Ghiță Mocanu”).

“Nu mă așteptam ca renovarea străzii Tineretului să cuprindă și această porțiune, sincer. Chiar era nevoie să se intervină și aici, nici nu știți câți bătrâni s-au împiedicat pe trotuarele astea distruse”, a comentat un riveran.