O nouă ediție a “Festivalului Verii” va avea loc la Onești, peste o săptămână, mai precis în weekend-ul 17-19 august, în organizarea SC Mall-Dova Center SRL, care s-a străduit să creeze și de această dată un program atrăgător, variat, pe gustul fiecărei categorii de public.

Din programul artistic, la care au fost invitați nume de seamă precum Mihai Trăistariu, Matteo ori Mihai Constantinescu, nu vor lipsi artiștii locali (ex: trupa rock Potențial) și nici spectacolele folclorice susținute de unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară.

Pe afișul “Festivalului Verii” de la Onești se regăsesc și alte nume apreciate în lumea muzicii autohtone, precum formațiile Azur și Generic, Ana și Marian Mexicanu’, Elena Ionescu (ex-Mandinga).

Mihai Trăistariu și-a început cariera muzicală în trupa Valahia, după care a urmat o carieră solo, obținând câteva trofee prestigioase, cum ar fi: “Cea mai bună voce din România” – de trei ori, “Cea mai bună voce masculină din România” – în cinci ani, fiind nominalizat de alte cinci ori. După concursul Eurovision 2006, când a ocupat locul 3 – cea mai bună clasare a unui interpret român și cel mai mare punctaj din istoria României la Eurovision – piesa sa, “Tornero” a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.

 

Pe scena festivalului de la Onești va urca și cantautorul Adrian Sărmășan, care a primit Discul de Aur din partea celor de la Euromusic pentru albumul lansat în 2017 – “Fata din povești” – album pentru care în luna aprilie a anului trecut, Radio România i-a acordat premiul “Omul cu chitara”, pentru cel mai bun artist folk.