În mediul online au apărut astăzi noi imagini compromițătoare pentru DPP, societate care administrează adăpostul de câini de la Onești, situat pe strada Calea Bacăului, lângă oborul săptămânal. Concret, pe rețelele de socializare au fost postate fotografii și imagini video în care se vede cum un câine este sfâșiat, pur și simplu, de alți câini din adăpost. În aceste condiții, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a solicitat mai multor instituții, precum și conducerii DPP, demararea unei anchete privind modul în care este administrat adăpostul de câini de la Onești.

Nicolae Gnatiuc a înaintat câte o adresă către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a SC DPP SA, către Consiliul de Administrație (CA) al SC DPP SA, către Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Bacău și către Comisariatul pentru Societatea Civilă – Poliția Animalelor Bacău.

“Subsemnatul Nicolae Gnatiuc, primar al Municipiului Onești, ca urmare a unor materiale foto-video apărute în mediul online la data de 31.10.2018, din care rezultă că în Adăpostul Public Onești, aflat în administrarea SC DPP SA Onești, un câine a fost agresat de alți câini, solicit demararea în regim de urgență a unei verificări amănunțite efectuate de către organele statutare ale societății, potrivit atribuțiilor legale, în speță Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliul de Administrație SC DPP SA Onești, precum și instituțiilor abilitate, pentru a se stabili dacă sunt respectate normele legale și sanitar veterinare în vigoare referitoare la gestionarea câinilor fără stăpân.

Verificările trebuie să vizeze modul în care este administrat acest adăpost și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac răspunzătoare de producerea acestor incidente.

Precizăm că Primăria Municipiului Onești nu are competența legală cu privire la administrarea adăpostului de câini și nu se poate implica în verificarea aspectelor semnalate de către cetățeni.

Față de cele prezentate vă rog să adoptați măsurile care se impun”, se arată în adresa emisă de primarul Gnatiuc (vezi facsimil).

Sursa foto: www.facebook.com/socialITAC