Procurorii din Stuttgart, Germania, vor amenda Daimler, compania care deţine Mercedes-Benz, cu o sumă între 800 de milioane şi 1 miliard de euro pentru încălcări ale legislaţiei emisiilor automobilelor diesel, a anunţat publicaţia Der Spiegel, citată de Reuters, informează zf.ro.

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că softul care controla vehiculele Mercedes-Benz din Clasa C şi Clasa E nu funcţionează corespunzător şi a cerut producătorului de auto să recheme 280.000 de vehicule. Iar procurorii din Stuttgart iau în calcul o amendă de până la 5.000 de euro pe vehicul.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat că ancheta este în derulare şi nu va fi finalizată înainte de sfârşitul anului, în timp ce Daimler a refuzat să comenteze.

Articolul integral AICI

În ceea ce privește scandalul Volkswagen, acesta a început la 18 septembrie 2015, când Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite (EPA) a avertizat producătorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasă a motoarelor diesel TDI produse în intervalul 2009-2015. Acestea respectau normele de poluare în materie de oxizi de azot doar în condiții de laborator, ele depășind de până la 35 de ori limita legală în condiții normale de exploatare. EPA consideră acest tip de programare ilegal, iar VW a admis caracterul fraudulos al practicii. Circa 11 milioane de mașini sunt afectate la nivel mondial, inclusiv 500.000 în Statele Unite.