Locuitorii comunei Gura Văii, în jur de 4.000 de oameni, care stau de două luni fără apă, au primit ieri o speranță că situația lor se va rezolva, urmare a întrunirii, într-o ședință extraordinară, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Ședința a fost condusă de prefectul Maricica Coșa, iar discuțiile s-au purtat exclusiv pe marginea situației limită de la Gura Văii. Locuitorii comunei situate în vecinătatea Oneștiului susțin că și-au plătit facturile la apă, doar că primarul Valerică Mihalcea nu ar fi achitat mai departe, către furnizorul de apă, banii încasați de la oameni.

Mai mult decât atât, Primăria Gura Văii nici nu a înștiințat instituțiile județene de stat despre situația de criză.

În urma discuțiilor purtate în sala mică a Palatului administrativ, “s-a hotărât ca o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean, Administrația Bazinală de Apă <Siret> – Serviciul de Gospodărire a Apelor, Direcția de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău să efectueze o acțiune de verificare a modalității de îndeplinire a atribuțiilor conducerii unității administrativ-teritoriale Gura Văii prevăzute de Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, cu modificările și completările ulterioare și aplicarea măsurilor necesare pentru reluarea în regim de urgență a alimentării cu apă potabilă în sistem centralizat și supravegherea stării de sănătate a populației în zona afectată, după cum se arată într-o informare a Instituției Prefectului Bacău.

(foto: facebook.com/Instituția Prefectului Bacău)