Polițiștii Secției 1 Poliţie au fost sesizați la data de 2 octombrie a.c., prin apel SNUAU 112, de către un bărbat de 40 de ani, din municipiu, despre faptul că tatăl său, un bărbat de 66 de ani, provoacă scandal la domiciliu, agresând-o fizic şi verbal pe mama lui, o femeie de 62 ani.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică şi o echipa operativă din cadrul Compartimentului de Proximitate al Secţiei 1 Poliţie Bacău, constatându-se că aspectele sesizate se confirmă, pe fondul unor neînţelegeri în familie şi a consumului de băuturi alcoolice, bărbatul în cauză a provocat scandal la domiciliu şi a agresat-o fizic pe soţia sa.

Având în vedere gravitatea faptelor şi starea de temere creată victimei, în urma probelor administrate şi a evaluării riscului întocmit conform Legii nr. 217/2003, a fost emis de către polițiști un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de 5 zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)